info@luks-pz.net
+38534312588
Lokacija: Đakovo, Vinkovci, Vukovar, Osijek, Požega
Cijena: od 1.767,42 kn
Rezerviraj!

Putevima Slavonije i Baranje

 Uzbudljivi krajolici Slavonije i Baranje u kombinaciji s bogatom poviješću i kulturom

Dobro došli u Slavoniju, u jednu od 10 turističkih regija Hrvatske, punu zanimljivih priča, legendi, te bogate tradicije do koje Slavonci jako drže. Kroz ovo putovanje upoznajte i doživite raskošne slavonske narodne nošnje, lokalnu narodnu glazbu, lokalnu enogastro ponudu i kulturu. Gostoljubivost domaćina uz okuse lokalnih kulinarskih specijaliteta kao što su čobanac, kulen, riblji paprikaš i čaša jednog od mnogobrojnih kvalitetnih slavonskih vina obogatit će svakodnevne ture. Kroz sve doživljaje i okuse voditi će vas iskusni vodiči, a pauze između popuniti će degustacije autentičnih proizvoda Slavonije. Doživjet će te Slavoniju baš onako kako treba – dovoljno brzo, a opet dovoljno polako svim osjetilima. Oduševiti će vas kombinacija žitnih polja, hrastovih šuma, pitomih brežuljaka pod vinovom lozom, slavonske ceste i puteljci, rijeke, povijest i kultura uz mnogo zanimljivih i autentičnih okusa. Zato dođite i doživite drugačije i autentično srce Slavonije.

 

1. Dan

ĐAKOVO

Prvi dan, nakon smještaja i pića dobrodošlice, upoznajemo grad Đakovo. Uz stručno vodstvo, obilazimo uži dio grada te neizostavnu katedralu Sv. Petra. Nakon slobodnog vremena za samostalni obilazak grada, slijedi večera i spavanje u Đakovu.

2. Dan

VINKOVCI I VUKOVAR

Drugi dan, nakon doručka, krećemo putem Vinkovaca, gdje ćemo kroz zanimljivu priču upoznati povijest i znamenitosti ovog prekrasnog grada te posjetiti i Gradski muzej. Nastavljamo prema Vukovaru. Uz stručno vodstvo obilazimo centar grada te se upoznajemo s pričom Vukovarskog nokturna: priča o ljubavi i hrabrosti, o snazi i bolu, o ljudskom dostojanstvu i pobjedi života. Pod ovim nazivom objedinjena su memorijalna mjesta u Vukovaru koja ćemo i posjetiti: Mjesto sjećanja-Vukovarska bolnica 1991., Spomen dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Memorijalni centar Domovinskog rata, te središnji križ na ušću Vuke u Dunav. Nakon jedinstvene priče, odlazimo na arheološki lokalitet Vučedol gdje ćemo posjetiti Muzej vučedolske kulture i saznati da li je pronađeni simbol vučedolske kulture Vučedolska golubica ili Vučedolska jarebica. Povratak u Đakovo gdje je do večere slobodno vrijeme za vlastiti obilazak grada.

3. Dan

OSIJEK

Treći dan, nakon doručka, odlazimo u Osijek. Uz stručno vodstvo, obilazimo povijesnu jezgru Osijeka: Tvrđu, osječke šarmantne trgove i katedralu. Nakon obilaska grada nudimo mogućnost degustacije vina Slavonije i Baranje u kušaonici na Vodenim vratima. Slijedi ručak te krećemo prema Parku prirode Kopački rit gdje ćemo zajedno zaploviti kroz čudesan svijet poplavne doline rijeke Dunav. Vraćamo se prema Đakovu gdje je organizirana večera u smještaju.

4. Dan

POŽEGA

Četvrti dan, nakon doručka, odlazimo prema Požegi, zlatnoj dolini okruženoj sa pet gora. Usputno stajemo u Pleternici gdje ćemo nešto saznati o novoizgrađenom Trgu bećarca te poznatom svetištu Gospe od suza. Dolaskom u Požegu, uz stručno vodstvo obilazimo uži centar grada i upoznajemo se sa bogatom kulturnom i povijesnom ostavštinom te prekrasnim trgovima. Posjetiti ćemo Katedralu sv. Terezije Avilske, katedralnu riznicu, Dijecezanski muzej te Crkvu sv. Lovre. Nakon obilaska odlazimo u malo mjesto Venje, nedaleko od Kutjeva, gdje se usred vinograda smjestila Akademija graševine. Slijedi degustacija vina kutjevačkog kraja te večera i opuštanje uz zvuke tamburaške glazbe. U kasnijim večernjim satima slijedi povratak u Đakovo i noćenje.

5. Dan

ĐAKOVO

Peti dan, nakon doručka, slijedi odjava iz hotela i odlazak u Državnu ergelu lipicanaca gdje ćemo se upoznati sa zaštitnim znakom grada Đakova: đakovačkim lipicancima. Nakon uzbudljivog druženja s konjima, slijedi zajedničko fotografiranje za uspomenu na prekrasno provedene dane u Slavoniji i Baranji te odlazak.

 

  • – 4 polupansiona
  • – piće dobrodošlice
  • – razgled grada Požege uz stručno vodstvo
  • – razgled grada Osijeka uz stručno vodstvo
  • – razgled grada Đakova i Vinkovaca uz stručno vodstvo – razgled grada Vukovara uz stručno vodstvo
  • – ulaz u Kopački rit
  • – Akademija graševine (degustacija vina, tamburaška glazba)
  • – ulaz na Državnu ergelu lipicanaca
  • – osiguranje od nezgode i jamčevine
  • – agencijski pratitelj
  • – vožnja brodom u Kopačkom ritu (opcija) 75,00 kn
  • – ulaz u Muzej Vučedolske kulture (opcija) 32,00 kn
  • – posjet Vukovarskoj bolnici (opcija) 15,00 kn
  • – ulaz u Dijecezanski muzej (opcija) 15,00 kn
  • – ulaz u katedralnu riznicu (opcija) 10,00 kn
  • – ulaz u Gradski muzej Vinkovaca (opcija) 15,00 kn
  • – degustacija vina u Osijeku (opcija) 45,00 kn

Cijena aranžmana po osobi : 1.767,42 kn

Cijena aranžmana je izrađena na bazi 40 osoba i polupansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu Blaža u Đakovu (dvokrevetne sobe sa bračnim krevetom, dvokrevetne sobe sa dva razdvojena kreveta te apartmani sa 2 spojene sobe: soba s bračnim krevetom te soba s dva razdvojena kreveta). Za grupe sa drugim brojem osoba radi se nova kalkulacija i cijena.
Minimalan broj osoba za posjet fakultativnim izborima izleta je 20 osoba.

Navedene cijene uključuju PDV.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Detalji paketa Smještaj