info@luks-pz.net
+38534312588
Lokacija: Požega, Požeška gora
Cijena: od 811,00 kn
Rezerviraj!

Team building u srcu Slavonije

Okusi Slavonije na dva kotača

Dobro došli u srce Slavonije, u jednu od 10 turističkih regija Hrvatske. Ishodište izleta je barokni grad Požega idilično ugniježđen u dolini okruženoj sa pet zelenih gora. Zlatnu dolinu najbolje je upoznati kroz vožnju biciklom uz usputno uživanje u bogatoj ponudi vina i autohtonih jela. Požega je mjesto puno zanimljivih priča, legendi te bogate tradicije do koje Slavonci jako drže. Stoga će vam ovaj aranžman ponuditi doživljaj tradicije, koju ćete upoznavati biciklirajući ulicama grada, slušajući povijesne priče, uživat ćete u prekrasnoj prirodi i vinogradima Požeške gore koja se nalazi nadomak Trga Svetog Trojstva a okusi i mirisi raskošne trpeze Okusa Slavonije te gostoljubivost domaćina zasigurno će vas ostaviti bez teksta 

 

1. Dan

POŽEGA

Dočekujemo vas u centru Požege, na Trgu Svetog Trojstva, odakle zajedno polazimo na Požešku goru. Na vrhu Požeške gore nalazi se mala vinogradarska kućica u kojoj vas dočekuje domaćin i priprema za pravi slavonski „start“ vašeg team buildinga. Zagrijavamo se pićem dobrodošlice i krećemo sa Cooking show programom, kojemu je cilj napraviti pravu domaću slavonsku kobasicu i pokazati kuharsko umijeće vašeg tima. S vama je domaćin koji će vam objasniti recepturu pravljenja domaćih kobasica, a na vama je da to naučeno provedete i u praksi. Nakon što zajedničkim snagama napravite svoje kobasice, stavljamo ih na dimljenje, sjedamo na bicikle i odlazimo na bike turu šumovitom Požeškom gorom do vinograda Markota gdje nas očekuje degustacija vina. Uživat ćete u izvrsnoj kapljici vina, domaćim suhomesnatim proizvodima i domaćem siru uz prekrasan panoramski pogled na vinograde. Nakon vesele degustacije vina vraćamo se na polaznu točku gdje je, nakon dimljenja, vaša slavonska kobasica spremna za pečenje i degustaciju. Valja naglasiti da će svatko napraviti i jednu slavonsku kobasicu koju će ponijeti kući kao suvenir i sjećanje na zajedničko stvaranje gastro trenutka u Požegi. Degustirate vaše slavonske kobasice i družite se s nama uz vino domaćina kućice i zvuke slavonske pjesme, uživajući u pogledu na Zlatnu dolinu i našu Požegu. Nakon druženja odlazimo na noćenje.

 

2. Dan

POŽEGA

Drugi dan, nakon buđenja, odlazimo ponovno na Požešku goru u vinogradarsku kućicu gdje vas očekuje domaći slavonski doručak. Nakon doručka krećemo sa Cooking show-om pravljenja tradicionalnog požeškog vinogradarskog ćevapa, koji je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro i nezaobilazan je dio tradicije požeških vinogradara. Domaćin vas uvodi u priču ovog tradicionalnog jela i opet vodi vaš tim kroz proces pravljenja ćevapa. Kada ga složite i pripremite za pečenje, sjedamo na bicikle i nastavljamo povezivanje tradicionalne priče vinogradarskog ćevapa, koju ćete slušati biciklirajući Požeškom gorom do brda Sokolovac koji je simbol grada i borbe požežana protiv Osmanlija, a s kojeg se pruža najljepši pogled na Zlatnu dolinu. Nakon kratkog odmora i fotkanja uz prekrasan panoramski pogled, vraćamo se na polaznu točku gdje je nakon pečenja naš vinogradarski ćevap spreman za degustaciju. Nakon kušanja našeg ćevapa pripremamo još jedno brzo slavonsko jelo te se nastavljamo družiti uz domaće vino i slavonsku glazbu sa pogledom na Zlatnu dolinu.

  • – Osiguranje od nezgode i jamčevine
  • – Piće dobrodošlice
  • – Plan bike rute i bike vodič (prvi dan)
  • – Cooking show (pravljenje domaćih kobasica)
  • – Degustacija 3 vina vinarije Markota uz stručno vođenje
  • – Degustacija domaćih suhomesnatih proizvoda i domaćeg sira
  • – Ručak (pečene kobasice) uz neograničeno piće (vino domaćina kuće, mineralna voda, sokovi,
   lokalno craft pivo)
  • – Noćenje
  • – Slavonski doručak
  • – Plan bike rute i bike vodič (drugi dan)
  • – Cooking show (pravljenje vinogradarskog ćevapa)
  • – Ručak (vinogradarski ćevap) uz neograničeno piće (vino domaćina kuće, mineralna voda, sokovi,
   lokalno craft pivo)
  • – Najam električnog bicikla: 250,00 kn/dan
  • – Najam MTB bicikla: 80,00 kn/dan
  • – Tamburaši

Cijena izleta po osobi : 811,00 kn

Cijena izleta je izrađena na bazi  30 osoba. Za grupe s drugim brojem osoba radi se nova kalkulacija cijena.

Cijena ne uključuje transfer u destinaciju i iz destinacije.
Cijena uključuje transfer u destinaciji.

Navedene cijene uključuju PDV.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Detalji paketa