info@luks-pz.net
+38534312588
Lokacija: Požega, Češljakovci
Cijena: na upit
Rezerviraj!

Bike & wine Zlatnom Slavonijom

Biciklistička berba grožđa

Najbolje fešte u Slavoniji vežu se uz vinogradarske radove. Pozivamo te na tradicionalnu slavonsku berbu grožđa. Obećavamo veselo druženje s domaćinima uz pjesmu, vino i slavonske delicije. Svoj trud obranog grožđa pretočiti ćeš u vlastitu butelju vina, a istu ekskluzivno možeš ostaviti na odležavanje na dno "Panonskog mora". Dovoljno dobrih razloga da se vidimo ovu jesen u Zlatnoj Slavoniji.

 

TERMINI: RUJAN-LISTOPAD 2024.

POŽEGA-ČEŠLJAKOVCI 

Sastajemo se u Požegi, točnije u malom selu Češljakovci, gdje započinjemo našu vinogradarsku avanturu na dva kotača. Dočekuje vas domaćin (vinar) Hrvoje s pićem dobrodošlice i uvodi vas u program berbe grožđa. Sjedamo na bicikle i bicikliramo prema vinogradu našeg domaćina- u vinograd vinarije Pavlović. U Slavoniji se, prije svakog posla treba dobro najesti i skupiti potrebnu energiju, pa vas na početku rada očekuje pravi slavonski doručak: plata domaćih suhomesnatih proizvoda i sira, domaći kruh s masti i ajvarom te slatki domaći keksići.

Nakon okrijepe, domaćin nas dijeli na nekoliko timova. Svaka ekipa među sobom bira vođu tima i njegovog pomoćnika koji će organizirati svoju ekipu na način da odrade sve zadane zadatke bez pogrešaka (koje ih mogu koštati negativnih bodova), te pratiti da ekipi nešto ne zafali-primjerice da radnicima ne zafali vina u čašama. Svaka ekipa morat će se dobro organizirati na način da u isto vrijeme moraju pomagati glavnom kuharu u pripremi čobanca za ručak i da ispune glavni cilj koji im vinar Hrvoje zadaje: obrati zadane redove grožđa. Posao berbe grožđa odvijat će se baš onako kako se berba grožđa u Slavoniji odvija tradicijski: uz slavonsku pjesmu, dobru kapljicu i slavonske delicije. Vođa tima na kraju bira 2 osobe koje će proći kroz odabrane protivničke redove i pobrojiti slučajno ili namjerno zaostale grozdove koji će nositi kaznene bodove. Najuspješnija ekipa osvaja poklon, a svaki sudionik dobit će utješnu nagradu. Ako dobijemo jednako uspješne ekipe, nastavljamo pripetavanje grupa u muljanju grožđa na način kako se to nekada radilo. A kako se to radilo objasnit će vam naš domaćin. Reći ćemo vam samo da ćete se dobro zabaviti.

Nakon berbe slijedi zajednički ručak (čobanac, pečenka, prilog, salata). U toku boravka u vinogradu na raspolaganju je neograničena konzumacija vina domaćina (bijelo i crno), mineralna voda, obična voda i coca-cola. Nakon ručka odlazimo u podrum na preradu vašeg ubranog grožđa. Proces berbe završava preradom ubranog grožđa od kojeg na kraju dobivamo vrhunska vina. Tako ćete i vi, kao nagradu za dobro obavljeni posao, dobiti butelju svojeg vina sa personaliziranom etiketom koju ćete moći podići u vinariji Pavlović kad vino sazrije ili ćemo po dogovoru vaše butelje poslati na željene adrese. Ekskluzivno vaše butelje mogu biti među prvim buteljama koje će odležavati na dnu nekadašnjeg “Panonskog mora”. Za kraj slijedi vođena degustacija 3 izborna vina u vinskom podrumu vinarije Pavlović i završetak našeg cjelodnevnog zajedničkog druženja.

Naše druženje nastavljamo na proslavi Martinja (11.11.) gdje ćemo naš dobiveni mošt krstiti u mlado vino. No vinogradarskim feštama ni tad nije kraj: nastavljamo 22.1. na Vincelovo kada tradicionalno “krstimo” i vinograde i najavljujemo početak radova u vinogradima. U proljeće ekskluzivno spuštamo prve butelje vina na odležavanje u “Panonsko more”. Svaki sudionik biciklističke berbe grožđa moći će rezervirati mjesto za svoju butelju, koju ćemo nakon sazrijevanja vina u podrumu, spuštati na dno Sovskog jezera za koje se pretpostavlja da je posljednji ostatak nekadašnjeg Panonskog mora u Hrvatskoj. Tako možete postati vlasnikom ekskluzivne butelje vina, prve butelje odležane u ostacima Panonskog mora. Vađenje boca iz “Panonskog mora” održat će se krajem idućeg ljeta na prostoru Sovskog jezera, a vlasnici buteljica bit će pravovremeno pozvani na ovaj posebni vinski događaj.

  • – Osiguranje od nezgode i jamčevine
  • – Piće dobrodošlice 
  • – Najam MTB bicikla
  • Slavonski doručak (suhomesnate plate, domaći sir, kruh, kruh s masti i ajvarom, keksići)
  • Neograničena konzumacija vina domaćina, mineralna voda, obična voda, coca-cola
  • – Organizacija berbe i prerade grožđa
  • – Ručak (čobanac, pečenka, prilog, salata,kruh)
  • – Dostava vlastite butelje vina nakon odležavanja (poklon)
  • – Degustacija 3 vina u vinskom podrumu domaćina
  • – Poklon za pobjedničku ekipu i utješne nagrade
  • – Etui i čaša za cjelodnevnu konzumaciju pića (poklon)
  • – Tamburaši
  • – Butelja vina odležana pod vodom
  • – Troškovi prijevoza do destinacije i povratak te prijevoz u destinaciji
  • – Noćenje s doručkom (dvokrevetna soba): 30,00 €/osobi

Cijena izleta po osobi : na upit

Minimalan broj sudionika je 20 osoba, a maksimalan broj sudionika je do 40 osoba. Program aranžmana se može mijenjati prema vlastitim željama gostiju. Mogućnost organizacije noćenja s doručkom.