info@luks-pz.net
+38534312588
Lokacija: Požega
Cijena: 215,00 kn
Rezerviraj!

Bike & Hike Grgurevo

 Top događaj proslave dana grada Požege

Dobro došli u barokni grad Požegu! Požežani unatrag tri stoljeća redovito obilježavaju povijesni datum 12. ožujka 1688. godine, dan kada je fra Luka Ibrišimović oslobodio Požegu od 150 godina duge turske okupacije. Tog se dana na brdu Sokolovac pucnjevima iz topova i mužara obilježava čuvena bitka na Sokolovcu, gradskim ulicama paradiraju povijesne postrojbe i gradske straže iz cijele Hrvatske i inozemstva, a sve se na požeškim brdima zalije čašicom dobrog vina požeških vinara. Proslavite s nama dan grada uz slavonsku pjesmu, vino i požeške grgurevske delicije te obilježite povijesnu bitku uz pucnjeve topom. Budite i vi dio obilježavanja ovog datuma, budite i vi dio Bike & Hike Grgureva u Požegi.

 

1. Dan

POŽEGA  (Subota, 12.03.2022.)

Vodimo vas na nezaboravan doživljaj proslave Grgureva, dana oslobođenja Požege od Turaka. Proslavu započinjemo u prijepodnevnim satima bogatim programom proslave Grgureva u samom centru grada gdje vas očekuje mimohod povijesnih postrojbi te projekt “Zeleno-plavo” sa pedesetak štandova obrtničkih komora koji će za vas pripremati najfinije specijalitete kontinentalne i jadranske Hrvatske te štandova izlagača s domaćim proizvodima i rukotvorinama. Kako bi ukusne delicije mogli zaliti finom kapljicom među štandovima i kućicama moći ćete pronaći vinare, destilerije i pivare.  Dok uživate u finim specijalitetima, moći ćete i zaplesati uz Tamburaški sastav Gazde.

U 13:00 sati krećemo s trga u Bike&Hike avanturu Požeškom gorom. Nalazimo se pokraj Kužnog pila (središnjeg spomenika na Trgu Svetog Trojstva), gdje će vas domaćin ukratko upoznati s legendom o Sokolu te tradicionalnom pričom proslave Grgureva. Lagano se uspinjemo Požeškom gorom, prolazimo pored izvora Fratrovica gdje se možemo okrijepiti izvorskom vodom, putem uživamo u prekrasnim panoramskim pogledima na Zlatnu dolinu koji će vas zasigurno ostaviti bez daha, a fotografije koje putem zabilježite ostat će vam zasigurno kao najljepša uspomena na naše zajedničko druženje u Požegi. Naš cilj Bike&Hike ture je brijeg Mizerovac gdje se nalazi kapelica Svetog Vida. U blizini kapelice nalazi se vinogradarska kućica obitelji Jurković u kojoj ćemo zaokružiti našu Bike & Hike proslavu Grgureva. Tu vas očekuje domaćin kućice sa domaćim specijalitetima: čobanac –
https://croatia.hr/hr-HR/dozivljaji/gastronomija-i-enologija/slavonija/cobanac, domaće kobasice na štapu (koje ćete i sami moći peći grijući se uz vatricu), neograničeno piće – vino i rakija domaćina, sokovi. Cijelu atmosferu upotpunit će pucanje iz topa mužara te tamburaši koji će se pobrinuti da se druženjem uz slavonsku pjesmu proslavi pobjeda požežana nad osmanlijama. Poznata je požeška uzrečica: “Pije se sve dok se ne istjeraju Turci, tj. dok ne zafali vina”, a pošto se domaćin dobro opremio zalihama, sigurni smo da će proslava potrajati do večernjih sati. Nakon što smo se dobro zagrijali, iza 19 h na glavnom Trgu svetog Trojstva očekuje vas koncert TS Posegana i naše Požežanke Vesne Pisarović.

 

  • – Osiguranje od nezgode i jamčevine
  • – Vodič na bike&hike turi
  • – Čaša s etuiem za cjelodnevnu konzumaciju pića (ostaje kao uspomena na Grgurevo)
  • – Piće dobrodošlice
  • – Neograničena konzumacija hrane (čobanac, kobasice, kruh, kolači) i pića (vino domaćina, rakija, voda, mineralna voda, gazirani sokovi, prirodni sok od jabuke)
  • – Druženje uz tamburaše
  • -Koncert na Trgu sv. Trojstva
  • – Najam bicikla:  80,00 kn/dan bike
  •                   250,00 kn/dan MTB e-bike
  • – Prijevoz do destinacije i iz destinacije
  • – Noćenje sa doručkom (boravišna pristojba uključena):Hotel Grgin dol: jednokrevetna soba 280,00 kn, dvokrevetna soba 440,00 kn

Cijena po osobi : 215,00 kn 

Cijena ne uključuje transfer u destinaciju i iz destinacije.

Navedene cijene uključuju PDV.
Izlet se organizira uz minimalno prijavljenih 25 ljudi, za što će svi prijavljeni sudionici biti na vrijeme obaviješteni. U slučaju manjeg broja prijavljenih sudionika, organizator radi novu kalkulaciju cijene izleta, te je o tome obvezan pravovremeno obavijestiti sudionike i tražiti pristanak ili otkaz navedenog izleta.

Izlet se odvija u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

Rok za prijavu: 08.03.2022.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Detalji paketa Virtualna vožnja