info@luks-pz.net
+38534312588
Lokacija: Požega, Voćin, Osijek, Aljmaš, Đakovo, Pleternica
Cijena: od 1.377,00 kn
Rezerviraj!

Biciklom po slavonskim svetištima

Putovanje duhovnih i vjerskih motiva uz destinacijsko povezivanje s lokalnim stanovništvom i očuvanim vjerskim i baštinskim vrijednostima Slavonije

Dobro došli u Slavoniju, u jednu od 10 turističkih regija Hrvatske, punu zanimljivih priča, legendi, te bogate tradicije do koje Slavonci jako drže. Kroz ovo putovanje upoznajte i doživite raskošne slavonske narodne nošnje, lokalnu narodnu glazbu, lokalnu enogastro ponudu i kulturu. Gostoljubivost domaćina uz okuse lokalnih kulinarskih specijaliteta kao što su čobanac, kulen, riblji paprikaš i čaša jednog od mnogobrojnih kvalitetnih slavonskih vina obogatit će svakodnevne ture. Kroz sve doživljaje i okuse voditi će vas iskusni vodiči, a pauze između popuniti će degustacije autentičnih proizvoda Slavonije. Doživjet će te Slavoniju baš onako kako treba – dovoljno brzo, a opet dovoljno polako svim osjetilima. Oduševiti će vas kombinacija žitnih polja, hrastovih šuma, pitomih brežuljaka pod vinovom lozom, slavonske ceste i puteljci, rijeke, povijest i kultura uz mnogo zanimljivih i autentičnih okusa. Zato dođite i doživite drugačije i autentično srce Slavonije.

1. Dan

POŽEGA-VOĆIN

Uz stručno vodstvo, prvi dan upoznajemo barokni grad Požegu, njene šarmantni trgove, katedralu te njezinu kriptu sa kapelom sv. Ivana Pavla II. i riznicu, crkvu sv. Lovre te bogatu zbirku Dijecezanskog muzeja. Nakon obilaska bogatog sadržaja u Požegi i ručka, isti dan se biciklima odlazi prema svetištu Gospe Voćinske (opcija odlazak kombijem ili skraćene rute bicikliranja) i vraća se kombijem u Požegu na večeru i noćenje. U program je uključena i degustacija vina ili proizvoda požeških OPG-ova.

 

2. Dan

POŽEGA-OSIJEK-ALJMAŠ

Drugi dan, nakon doručka, kombijem odlazimo u Osijek, gdje će se, uz uži dio grada, obići i konkatedrala sv. Petra i Pavla. Nakon ručka, biciklima se odlazi u svetište Gospe od utočišta u Aljmašu (opcija odlazak kombijem). Povratak je u večernjim satima kombijem u Osijek gdje je osiguran smještaj i večera te degustacija proizvoda osječkog kraja.

3. Dan

OSIJEK-ĐAKOVO-PLETERNICA

Treći dan spajamo Đakovo i Požešku kotlinu. Nakon doručka, odlazimo kombijem do Đakova. Obilazimo grad Đakovo i đakovačku katedralu sv. Petra. Nakon ručka, odlazimo kombijem iz Đakova prema svetištu Gospe od suza u Pleternici, odakle završavamo ovu vjersku rutu laganim bicikliranjem do Požege (opcija prijevoz kombijem), uz usputnu degustaciju domaćih proizvoda.

 

  • – Osiguranje od nezgode i jamčevine
  • – Piće dobrodošlice
  • – 2 polupansiona
  • – Ulaz u Dijecezanski muzej
  • – Ulaz u katedralnu riznicu
  • – Degustacije vina i proizvoda OPG-ova
  • – Bike vodič na biciklističkim turama
  • – Transfere kombijem u destinaciji
  • – najam bicikla:  80,00 kn/dan bike
  •                               180,00 kn/dan city e-bike
  •                               250,00 kn/dan MTB e-bike
  • – Obilazak grada Požege, Đakova i Osijeka uz stručno vodstvo (cijena ovisi o veličini grupe)
  • – Ručak: 90,00 kn/osobi

Cijena izleta po osobi : 1.377,00 kn

Cijena izleta je izrađena na bazi dva polupansiona (dvokrevetne sobe) za 8 osoba. Za grupe s drugim brojem osoba radi se nova kalkulacija cijena. Boravišna pristojba je uključena u cijenu.

Cijena ne uključuje transfer u destinaciju i iz destinacije.
Cijena uključuje kombi transfere u destinaciji.

Navedene cijene uključuju PDV.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Detalji paketa