info@luks-pz.net
+38534312588
Lokacija: Požega, Kutjevo
Cijena: na upit
Rezerviraj!

Ako ljubav ide kroz želudac, neka te Zlatna dolina zavede okusima

Eno & gastro

Treba ti samo dva dana da se zaljubiš u Slavoniju uživajući u aktivnom odmoru prekrasnom prirodom, tik uz centar grada, uz savršeni panoramski pogled. Degustiraš vino točno na mjestu gdje su nekada ljubovali Marija Terezija i barun Trenk pa se vinskom cestom prebaciš u najmoderniji vinski podrum u Hrvatskoj, a kući se vratiš s novim receptima lokalne gastronomske priče na kojima će ti zavidjeti svi tvoji prijatelji. Zanimljiva je ta slavonska ljubav. Kažu da ide kroz želudac. Iskusi je i ti! 

 

1. Dan

POŽEGA (hiking)

Proputujte kroz eno i gastro priču Zlatne doline. Druženje započinjemo pićem dobrodošlice u centru grada te krećemo u hiking avanturu Požeškom gorom. Požega je jedinstven grad jer tik uz sami centar možete uživati u hladovini zelenih slavonskih šuma. Hodamo do vinogradarske kućice Jurković. Uživat ćete u prekrasnoj prirodi a pogled na požešku nizinu ostavit će vas zasigurno bez teksta. Garantiramo vam da ćete opaliti najljepše fotke na kojima će vam zavidjeti prijatelji na društvenim mrežama. Na cilju nas dočekuje domaćin sa svojim pićem dobrodošlice i uvodi vas u Cooking show natjecanje. Kroz zajedničko druženje sudjelovat ćete u pripremi nekih od tradicionalnih jela (vinogradarski ćevap-jelo koje je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro i nezaobilazan je dio tradicije požeških vinogradara, kobasice…) nakon kojega slijedi degustacija i ocjenjivanje vaših delicija, a domaćin će se pobrinuti da vam grla ne ostanu suha te ćete moći isprobati vino koje osobno pravi od grožđa iz vlastitog vinograda. Nakon što odaberemo ekipu s najbolje spravljenim jelom, krećemo na vinsko putovanje 45-om paralelom. Krećemo od samih početaka kutjevačke vinske priče i upoznajemo se s vinima Kutjevačkog podruma čija tradicija seže od davne 1232.godine pa do danas. Nakon što se upoznate s pričom Marije Terezije i baruna Trenka, selimo priču iz prošlosti u moderno zdanje budućnosti. Posjećujemo vinariju Galić i uživamo u vrhunskim vinima ove moderno uređene vinarije.

Slijedi večera i noćenje uz mogućnost organizacije večere uz živu glazbu. 

2. Dan

POŽEGA 

Nakon doručka slijedi odjava iz smještaja i fakultativne aktivnosti po dogovoru (posjet Požeškoj kući, Interpretacijskom centru Terra Pannonica ili Muzeju bećarca).

 

  • – Osiguranje od nezgode i jamčevine
  • – Piće dobrodošlice 
  • – Kanapei
  • – Cooking show-ručak
  • – Vino domaćina
  • – Degustacija vina u Kutjevačkom podrumu
  • – Degustacija vina u vinariji Galić
  • – Večera
  • – Noćenje s doručkom i boravišnom pristojbom
  • – Tamburaši
  • – Aktivnosti i posjete muzejima drugi dan-cijena ovisi o veličini najavljene grupe

Cijena izleta: na upit